Gıda mühendisinden babasına karaciğer

Antalya'da 24 yaşındaki gıda mühendisi ve iş güvenliği uzmanı Selen Demir, 5 yıldır karaciğer yetmezliği çeken babasını bağışladığı karaciğerinin parçasıyla yeniden hayata bağladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2014 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gıda mühendisinden babasına karaciğer

Antalya'da yaşayan sürücü kursu sahibi 2 çocuk babası 50 yaşındaki Mustafa Demir, 5 yıl önce yorgunluk, halsizlik ve kaşıntı şikayetiyle başvurduğu Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde karaciğer rahatsızlığı çektiğini öğrendi. İlaç tedavisine başlayan Demir'e bir süre sonra siroz teşhisi konuldu. Karaciğer nakli yapılmasına karar verilen Demir, organ nakli bekleme listesine yazıldı. Bekleme döneminde 20 gün önce geçirdiği kanama sonucu komaya giren Demir'in ailesine karaciğer vericisi bulunması istendi.

Demir'in 24 yaşındaki gıda mühendisi ve iş güvenliği uzmanı kızı Selen Demir, babasına karaciğerini vermek için gönüllü oldu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatla Selen Demir'in karaciğerinin yüzde 70'i alınarak, babasına nakledildi.

"HEPİMİZ İÇİN İKİNCİ HAYAT"

Mustafa Demir'in eşi Tülay Demir, kızı Selen'in karaciğeri ile eşinin sağlığına kavuştuğunu ifade ederek, "Her şey çok hızlı gelişti. Şimdi mutluyuz. Kızım hiç düşünmeden karar verdi. 'Babamın yaşaması için bekleyemeyiz' dedi. Bir an önce karaciğerini vermek istedi. Bu hepimiz için ikinci bir hayat" dedi.

"BABAM DA AYNI ŞEYİ YAPARDI"

Babasına hiç düşünmeden karaciğerini veren Selen Demir ise, "Şimdi olsa yine aynısını yapardım. Babam da aynı şekilde bana yapardı. Babam sağlığına kavuşacak. Buna aracı olmak çok güzel" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber